• Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona sat



    Strast za mehanikom, uzbuđenje za volanom, jedinstveni osećaj plemenitih materijala


    Novi Oyster Perpetual Cosmograph Daytona je odlučno posvećen onima koji uživaju u lepšim stvarima u životu. Vlasnici ovog hronografa, dizajniranog sa brzinom i rezultatima na umu, su među onima koji sa žudnjom prihvataju sve što život pruža, vole slobodu otvorenog puta i ne plaše se naglih skretanja.

    Brzina i automobilski sport

    Prezentiran 1963. godine, Cosmograph Daytona je usko vezan za brzinu i automobilski sport. Mehanizam štoperice omogućava precizno merenje kratkih vremenskih intervala do 1 ⁄ 8 sekunde, a tahometrijska skala na obodu trenutno očitavanje brzine. Prihvaćen od strane vozača trkačkih automobila zahvaljujući svojoj pouzdanosti i izuzetnoj preglednosti, ovaj prestižni hronograf nosi crvenim slovima ispisano ime „Daytona” – naziv najpoznatije trkačke staze u Sjedinjenim Američkim Državama.



    Legendarno nasleđe i ekskluzivna tehnologija

    Oplemenjena jedinstvenim obodom od crne CER ACHROM keramike u potpunosti otporne na ogrebotine i koroziju, sa bojom koja ne bledi – nova verzija Oyster Perpetual Cosmograph Daytone pruža najsavremeniju tehnologiju i odaje počast svom legendarnom nasleđu. Ovaj visoko precizni hronograf sertifikovan od strane zvaničnog švajcarskog instituta za testiranje hronometara (COSC) pokreće kalibar 4130, uveden 2000. godine. Sa revolucionarnom arhitekturom, plod dugogodišneg istraživanja, ovaj mehanizam pruža izuzetnu pouzdanost i obilje Rolex inovacija. Kalibar 4130 opremljen je i PAR ACHROM spiralom plave boje, otpo- rnom na magnetizam, i do 10 puta otpornijom na udarce.

    Sofisticirana estetika novog modela naglašena je i plemenitim materijalima korišćenim u njegovoj izvedbi: Oyster kućište od 18-karatnog EVEROSE zlata, legure koju je kreirao Rolex; brojčanik čokoladne braon boje i komforna narukvica od aligatorske kože sa sigurnostnom kopčom i samom izvedenom u 18-karatnom EVEROSE zlatu. Prezentiran u novoj verziji, Cosmograph Daytona je danas najčistiji primer sportskog stila, tehnologije i prefinjenosti.



    Karakteristike sata:
    Referentni broj: 116515LN
    Kućište: Oyster, 18 ct Everose zlato
    Prečnik: 40 mm
    Korona: Fiksna, crna, Cerachome keramička sa urezanom tahometarskom skalom
    Vodootpornost: 100 m
    Mehanizam: Mehanički, automatik, hronograf
    Funkcionalnosti: Hronograf sa preciznošću od 1/8 sekunde
    Oscilator: Paramagnetna plava Parachrom balansna opruga
    Navijanje: Bidirkciono automatsko putem Perpetual rotora
    Preciznost: Zvanično sertifikovani hronometar (COSC)
    Brojčanik: Boja čokolade, oivičen 18 ct zlatom
    Narukvica: Crna kožna sa zlatnom Oysterlock preklapajućom kopčom


    Test pripremljen u saradnji sa Petite Geneve Petrović.
    This article was originally published in forum thread: Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona sat started by Shmizla View original post