• Perrelet Chronograph Squelette  Perrelet je svoje fanove obradovao sa novim model Squelette hronografa koji na prvi pogled svojim izgledom, kombinacijom boja i otvorenim brojčanikom ostavlja veoma snažan utisak.

  Kućište koje može da izdrži pritisak od 10 bara je izrađeno od nerđajućeg čelika sa fiksnom koronom koja je DLC tretirana, prečnik sata iznosi 43.5mm, staklo je safirno sa AR premazom dok je poklopac kućišta urađen sa prozorom od safira čime je omogućen pogled na mehanizam sata.

  Otvoren brojčanik sa pogledom na mehanizam možda će mnogima delovati nepregledno i možda ne ostavlja utisak dobre čitljivosti ali mora se priznati da zaista deluje upečatljivo. Podbrojčanici postavljeni na "3", "6", "9" i "12" imaju funkciju prikaza datuma, 12h hrono totalizatora, male sekundare i 30-minutnog hrono brojača. Kao što se može videti, klasičan način prikaza i merenja proteklog vremena uz pomoć kazaljki zamenjen je rotirajućim diskovima.

  Kalibar 291 koji čini srce sata je razvijen od strane Perrelet-a. Mehanizam odlikuju hrono funkcija, prikaz datuma, rezerva snage od 46 sati kada je opruga u potpunosti navijena kao i rad na 28800 otkucaja u satu.

  Perrelet Chronograph Squelette dolazi na crnoj gumenoj narukvici sa preklapajućom kopčom a cena po kojoj će Perrelet plasirati ovaj model na tržište iznosi €5500.
  This article was originally published in forum thread: Perrelet Chronograph Squelette started by dragon View original post