• Chopard Jacky Ickx Edition V sat



    Jacky Ickx serije satova proizvođača Chopard se radi u saradnji sa legendarnim vozačem Jacky Ickx-om a ovogodišnji model, Edition V, predstavljen je pred samu trku formule 1 u Singapuru a u čast čuvene automobilističke trke "24 sata Le Mana".
    Chopard Jacky Ickx Edition V je zasnovan na ETA 2892 kalibru sa Dubois-Depraz 44560 hrono modulom. Ovaj COSC sertifikovani mehanizam na automatsko navijanje poseduje hronograf sa flyback komplikacijom i funkciju prikaza datuma u velikom prozoru tzv. Big Date. Rezerva snage iznosi oko 40 sati.

    link


    Novi model će se raditi u dve verzije, sa kućištem od 18-karatnog rozog zlata u LE seriji od 500 komada i sa kućištem od nerđajućeg čelika u seriji ograničenoj na 2000 komada. Promer kućišta iznosi 42.5mm ali će sat i pored relativno malog prečnika za današnje modne trendove sigurno ostati primećen na ruci zbog svog upečatljivog izgleda ali i zbog debljine od preko 14mm.

    Vodootpornost sata je deklarisana na 50 metara, krunica je ušrafljujuća a na poklopcu kućišta se nalazi ugraviran potpis pomenutog vozača. Hrono drukeri dizajnirani u obliku klipa lepo se uklapaju u priču koja prati ovaj model i njegov sportki dizajn.

    Novi Chopard Jacky Ickx dolazi sa ručno šivenim kaišom od aligator kože i odgovarajućom preklapajućom kopčom. Cena za satove će se kretati od $11,140 pa do $27,400.
    This article was originally published in forum thread: Chopard Jacky Ickx Edition V started by dragon View original post