• Union Glashutte Noramis Chronograph LE sat



    Union Glashutte je povodom obeležavanja 118 godina postojanja predstavio limitiranu seriju Noramis Chronograph modela koji je izrađen u simboličnih 118 primeraka.

    Kućište prečnika 42mm je klasičnog i elegantnog dizajna a kombinacija sive boje i rozog zlata koji dominiraju brojčanikom ostavljaju snažan utisak na celokupan izgled sata. Postavljeno safirno staklo poseduje AR premaz i konveksnog je oblika što je doprinelo da Noramis malo dobije na debljini koja iznosi 15.25mm.

    Mehanizam je mehanički U7753 hronograf koji je zasnovan na ETA 7753. Radi na 28800 otkucaja u satu i ima rezervu snage od približno 46 sati. Podbrojčanik sa leve strane predstavlja malu sekundaru dok se velika sekundna kazaljka i podbrojčanik sa desne strane nalaze u funkciji hronograf komplikacije.

    Sat se isporučuje na kroko koži braon boje i odgovarajućom čeličnom kopčom a Nemci su se potrudili da pakovanje obogate i sa maketom Mercedes-Benz 300 SLR automobila predstavljenog pedesetih godina prošlog veka.

    Cena za ovaj LE model (Ref. D005.427.16.087.09) iznosi €2900.
    This article was originally published in forum thread: Union Glashutte Noramis Chronograph LE started by dragon View original post