• Harry Winston Midnight GMT Tourbillon sat



    Unikatan sat za plemenito delo, mogao bi da glasi naslov teme. Harry Winston Midnight GMT Tourbillon je sat koji će se pojaviti na Only Watch 2011 dobrotvornoj aukciji gde će svako imati priliku da ga kupi... odnosno, svako ko bude imao dovoljno zelenih novčanica u svom sefu.

    Prilikom izrade korišćeni su plemeniti metali pa su tako kućište i kopča kožnog kaiša napravljeni od platine što i dolikuje unikatnom satu vrhunske manufakture. Kućište modernog i elegantnog dizajna ima prečnik od 45mm a zagarantovana vodootpornost iznosi sasvim zadovoljavajućih 30 metara. Međutim, najzanimljiviji deo sata čini brojčanik sa svojim dizajnom u kojem dominiraju koncentrični krugovi izrađeni od rutenijuma ali i rasporedom elemenata koji su postavljeni u više nivoa što se ne viđa često. Iako se osnovno očitavanje vremena vrši na većem podbrojčaniku koji i okupira veći deo prostora, rekao bih da na brojčaniku najviše pažnje privlači turbilon sa malom sekundarom koji se nalazi na poziciji "6h". Mali podbrojčanik postavljen na "9h" zajedno sa prozorom koji prikazuje imena svetskih metropola predstavlja prikaz druge vremenske zone.

    Mehanički mehanizam koji se nalazi u Midnight GMT Tourbillon satu ističe se izuzetno velikom rezervom snage koja iznosi čak 110 sati. Mehanizam se navija dvosmerno a pored osnovnih funkcija prikazivanja vremena poseduje i komplikacije kao što su prikaz vremena u drugoj vremenskoj zoni, dan/noć indikator i turbilon.

    kaca likes this.
    This article was originally published in forum thread: Harry Winston Midnight GMT Tourbillon started by dragon View original post