• Blancpain Villeret Grande Décoration sat

    Only Watch 2011 dobrotvorna aukcija se polako bliži, većina proizvođača je već prikazala satove sa kojima će se pojaviti na ovom događaju a jedan od brendova je sa svojim modelom privukao veliku pažnju u svetu satova. Blancpain koji je prisutan na ovom događaju još od 2001. godine je prvi proizvođač satova koji se uključio u borbu protiv Duchenne mišićne distrofije. Ove godine proizvođač iz Le Brassus-a okrenuo se klasici bez suvišnih komplikacija kombinujući jednostavnost sa vrhunskim umećem dekoracije.



    Blancpain Villeret Grande Décoration sa kućištem od rozog zlata predstavlja prvi Blancpain sat u Villeret kolekciji koji ima prečnik od čak 45mm. Međutim, uprkos velikom prečniku koji nije karakterističan za elegantne satove sat ima debljinu od samo 8.3mm što je postignuto zahvaljujući mehanizmu koji su u Blancpainu namenili za ovaj unikatni sat. Emajlirani brojčanik je lišen svih suvišnih detalja pa se tako na njemu, osim markera za sate u vidu rimskih brojeva, može uočiti samo natpis Blancpain i logotip ove kompanije. Kazaljke su izrađene od rozog zlata, materijala koje je korišćeno i pri izradi kućište sata. Safirno staklo prekriva brojčanik a u Blancpainu nisu želeli da uskrate pogled na mehanizam pa su safirno staklo upotrebili i za poklopac kućišta.



    Mehanizam je pravo remek delo. Blancpain kalibar 15b je mehanizam na ručno navijanje koji se sastoji od 117 delova i ima rezervu snage od 40 časova a od funkcija poseduje samo prikaz sati i minuta. Međutim, ono što najviše privlači pažnju na ovom mehanizmu jeste njegova dekoracija. Jednom od najboljih majstora iz Blancpain-a, Marie-Laure Tarbouriech, data je potpuna sloboda prilikom kreiranja ovog umetničkog dela pa je tako mehanizam u potpunosti ručno dekorisan sa oborenim i poliranim ivicama mostova a detalji prikazani na njemu predstavljaju Monako sa priobaljem.
    This article was originally published in forum thread: Blancpain Villeret Grande Décoration started by dragon View original post