• Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi    Tissot je nedavno predstavio dva nova modela izuzetno privlačnog dizajna. Oba sata odlikuje čelično kućište prečnika 43mm i rotirajuća korona sa pvd završnom obradom na kojoj, umesto uobičajene 60-minutne skale, stoje oznake strana sveta. Iskreno, više bih voleo da su stavili 60-minutnu skalu jer smatram da je korisnija u svakodnevnom životu ali dobro, moram se složiti da ni sa ovom funkcijom korona ne izgleda loše. Satovi odaju robustan utisak i deluju kao da su napravljeni da izdrže sve izazove pred koje budu postavljeni, međutim budući vlasnici ipak treba da imaju u vidu da je deklarisana vodootpornost kod ovih modela samo 100 metara.    Brojčanik kod T-Navigator Automatic modela je izuzetno pregledan i čitljiv dok je kod hronograf modela očitavanje vremena ipak smanjeno usled prenatrpanog brojčanika i suviše istaknutih podbrojčanika. Superluminova premaz koji omogućava bolje očitavanje vremena u uslovima smanjene vidljivosti nalazi se na kazaljkama i markerima a staklo koje prekriva brojčanik je safirno. Za sve ljubitelje smelijih i veselijih boja treba istaći da će tržištu biti ponuđene i verzije sa brojčanikom u crno-narandžastoj kombinaciji.

    T-Navigator Automatic pokreće ETA 2836-2 mehanizam na automatsko navijanje koji nudi rezervu snage od 40 časova i ima 28800 otkucaja u satu. Reč je o pouzdanom mehanizmu koji se uveliko dokazao u eksploataciji i koji pored osnovnih funkcija prikaza vremena nudi i prikaz dana i datuma u nedelji. Nažalost, ukoliko ste očekivali da će se u hronografu naći stara i proverena ETA 7750, očekuje vas neprijatno iznenađenje. Tissot je odlučio da u T-Navigator Chronograph ugradi noviji ETA C01.211 mehanički hronograf koji se ipak nalazi na nižoj lestvici u odnosu na ETA 7750. Mehanizam nudi rezervu snage od 45 sati, ima 15 rubina i radi u ritmu od 28800 promena u satu. Interesantan detalj kod oba modela je zamajac koji se može videti kroz safirni poklopac kućišta a koji je urađen u stilu lopatica turbine.

    Cena za Tissot T-Navigator Automatic će na tržištu iznositi $895 dok će se cena za T-Navigator Chronograph kretati od $1095 do $1150 u zavisnosti od tipa narukvice.
    This article was originally published in forum thread: Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi started by dragon View original post