• Citizen Eco-Drive Satellite Wave sat

    "Vreme iz Svemira"


    Za 2011 godinu, CITIZEN je predstavio “Eco-Drive SATELLITE WAVE,” sat limitirane serije sa potpuno novim konceptom kontrole tačnog vremena.

    Ovaj sat najnovije generacije u svakom trenutku prima signale najbližih od ukupno 24 navigaciona satelita koji se nalaze u Zemljinoj orbiti. U mogućnosti je da sinhronizuje dan, satum i vreme putem signala koji se emituju sa satelita koji se nalaze na 20.000km udaljenosti od zemljine površine. Obzirom da su satelitski signali kontrolisani atomskim satom, tačnost ovoga sata je neverovatno precizna!

    Svaki od ukupno 24 navigaciona satelita orbitira oko Zemlje jedanput na svakih 12 sati, što omogućava ovom satu da primi signal za sinhronizaciju na bilo kojem otvorenom prostoru u bilo kojoj tački na svetu, čak i usred okeana ili na najvišem planinskom vrhu.

    Metalni prsten koji se nalazi oko metalne korone, stvara utisak lebdenja u svemiru, nešto nalik satelitu u zemljinoj orbiti. Okruglo kućište koje izgleda kao da je odvojeno od lugova, simbolično predstavlja planetu Zemlju. Ovi elementi dizajna su usaglašeni sa tehnološkim aspektima ovoga sata, a to su solarno napajanje i mogućnost sinhronizacije vremena i kalendara u svakom trenutku, bilo gde.



    Eco-Drive SATELLITE WAVE sat će doneti ultra preciznu tačnost vremena bilo kojem ljudskom biću, koje se nalazi bilo gde na Zemljinoj površini. Ono što je takođe bitno, je da se ovaj sat jednostavno napaja svetlošću što omogućava njegovo kontinualno funkcionisanje bez potrebe zamene baterije.

    Specifikacija
    -Citizen mehanizam H990 <Eco-Drive>
    -Satelitska kontrola vremena (Oblast prijema signal: Ceo svet)
    -Večiti kalendar
    -Vremenske zone sa prikazom tačnog vremena u 26 gradova
    -Kućište izrađeno u kombinaciji čelika i keramike
    * Finalni dizajn i specifikacija su podložni promeni
    * Cene i količine će naknadno biti utvrđeni




    This article was originally published in forum thread: Citizen Eco-Drive Satellite Wave sat started by Vladan_Stevanovic View original post