• A.Lange & Sohne Double Split sat

    A. Lange & Söhne se u svetu visokog časovničarstva svrstava među tri najbolja, najveća proizvođača a satovi koje izrađuju vešte ruke njihovih najboljih časovničara predstavljaju prava remek delo u svakom pogledu.

    Predstavljam vam A. Lange & Söhne Double Split, još jedno tehničko savršenstvo nemačkog Proizvođača satova.



    Elegantno kućište prečnika 43.2mm napravljeno je u prepoznatljivom A. Lange & Sohne stilu, od plemenitih materijala kao što su platina ili 18-karatno rozo zlato. Brojčanik je izrađen od čistog srebra, dostupan je i u crnoj boji a markeri za sate su zajedno sa kazaljkama na satu napravljeni od rodiniziranog zlata.



    Nemci ništa nisu prepustili slučaju i prava demonstracija znanja, umeća i sile može da se vidi zahvaljujući providnom poklopcu kućišta koje je izrađeno od safirnog stakla. A. Lange & Sohne kalibar L001.1 je hronograf mehanizam na ručno navijanje koji je u potpunosti razvijen i izrađen u ovoj nemačkoj kući i sastoji se iz 465 dela. Mehanizam ima rezervu snage od oko 38 sati, 21600 otkucaja u satu i 40 rubina koji su neophodni obzirom na komplikaciju kao što je rattrapante koju sat poseduje. Svi delovi mehanizma su bogato dekorisani i ručno obrađeni do perfekcije što je još jedan pokazatelj koliki se trud i napor u kompaniji A. Lange & Sohne ulaže prilikom izrade satova.

    Maloprodajna cena Double Split ručnog sata iznosi oko 127000,00 dolara, za većinu gotovo nedostižnu, za mali broj sretnika opravdanu sumu koju je potrebno izdvojiti za ovaj sat.

    link


    Povod koji me je primorao da vam predstavim Double Split i napišem ovaj kraći uvod upravo sledi...
    patek, Walter and nele like this.
    This article was originally published in forum thread: A.Lange & Sohne Double Split started by dragon View original post