• Raymond Weil Maestro Phase de Lune sat



    Raymond Weil je ove godine svoju Maestro kolekciju satova obogatio modelima koji poseduju komplikacije kao što su hronograf i prikaz mesečevih mena. Maestro Phase de Lune je, kao što i samo ime nagoveštava, novi model sa komplikacijom prikaza mesečevih mena i predstavlja prvi mehanički ručni sat ovog proizvođača sa ovakvom funkcijom. Elegantan sat jednostavnih linija i bez suvišnih detalja, sa svojim prečnikom od 39.5mm i debljinom od samo 10.5mm, predstavlja idealan izbor za svakog mladog poslovnog čoveka u usponu koji želi da ostavi pozitivan utisak na svoje poslovne partnere i klijente.

    Okruglo čelično kućište ima poliranu završnu obradu dok se na krunici za podešavanje vremena koja ima i funkciju navijanja mehanizma nalazi logo kompanije. Detalj koji je prijatno videti na satu ovog cenovnog ranga. Pored krunice, na kućištu se nalaze i dva diskretno postavljena tastera koja služe za podešavanje mesečevih mena i datuma. Poklopac kućišta je izrađen od safirnog stakla čime je omogućen pogled na samo srce sata.

    Sat pokreće RW4500 mehanički mehanizam na automatsko navijanje koji poseduje rezervu snage od približno 38 sati, ima 28800 otkucaja u satu i 26 rubina. Reymond Weil RW4500 kalibar je najverovatnije zasnovan na eboš SW200 mehanizmu švajcarskog proizvođača Sellita koji je dodatno obrađen, dekorisan i nadograđen sa modulom sa komplikacijom prikaza mesečevih mena.

    Sam dizajn brojčanika je, može se slobodno reći, odraz savremene elegancije. Jednostavan, pregledan i upadljiv što je verovatno jedna od najpoželjnijih osobina kod mladih japija. Brojčanik crne boje, kod kojeg je središnji deo dekorisan "clou de Paris" šarama, poseduje čelične markere za sate u vidu rimskih brojeva i čelične kazaljke napravljene u Breguet stilu. Funkcija prikaza datuma nalazi se na poziciji "6h" dok se indikator mesečevih mena nalazi između "10h" i "11h"!

    Raymond Weil Maestro Phase de Lune če se na tržištu prodavati po ceni od $2,950 a biće isporučivan sa narukvicom izrađenom od kože aligatora.
    tolarbo, VLADAN P and taus like this.
    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post