• Girard-Perregaux Sea Hawk Pro 1000m sat



    Satovi iz Sea Hawk serije Girard-Perregaux su jedni od najpopularnijih modela ovog proizvođača i predstavljaju satove namenjene ekstremnim i vodenim aktivnostima. Nedavno je prikazan novi model koji pripada ovoj seriji robustnih satova sa oznakom Sea Hawk Pro 1000m.

    Kućište prepoznatljivog dizajna sa zašrafljujućom krunicom na poziciji "4h" izrađeno je od nerđajućeg čelika i ima prečnik od 44mm. Kako bi novi Sea Hawk Pro dorastao svim zadacima, sat ima deklarisanu vodootpornost od 1000 metara a sve je to podređeno ISO 6425 standardu koji se odnosi na ronilačke satove. Kućište pored krunice ima i zašrafljujući poklopac ali i ventil za oslobađanje helijuma koji se gomila u satu prilikom ronjenja. Korona sata je jednosmerno rotirajuća a staklo safirno.



    Brojčanik mat crne boje sa narandžastim detaljima je prilično pregledan što je postignuto upadljivim markerima za sate i kazaljkama većih dimenzija. Osim funkcije prikaza datuma koje se nalazi između pozicija "1h" i "2h", na brojčaniku se nalazi i podbrojčanik sa malom sekundarom kao i indikator rezerve snage mehanizma. Mehanizam koji se nalazi unutar ovog masivnog kućišta je Girard-Perregaux kalibar GP033R0, mehanički mehanizam na automatsko navijanje sa rezervom snage od 46 sati.

    Girard-Perregaux Sea Hawk Pro 1000m će biti isporučivan sa gumernom narukvicom i sigurnosnom preklapajućom kopčom.
    patek likes this.
    This article was originally published in forum thread: Girard-Perregaux Sea Hawk Pro 1000m started by dragon View original post