• Frederique Constant Vintage Racing Chronograph sat



    Vintage Racing Chronograph je novi model Frederique Constant proizvođača koji će biti predstavljen na predstojećem sajmu časovničarstva u Baselu. Novi ručni sat sportsko-elegantnog izgleda će se proizvoditi od nerđajućeg čelika sa prečnikom kućišta od 43mm. Tržištu će biti ponuđen sa tri verzije brojčanika od kojih, sudeći prema slikama, najlepši utisak ostavlja model sa brojčanikom bele i podbrojčanicima crne boje. Zanimljivo je reći da satovi koji imaju brojčanike sa ovom kombinacijom boja kod entuzijasta i zaljubljenika u časovničarstvo često dobijaju naziv Panda. Kazaljke kao i markeri za sate kod sve tri verzije imaju Superluminova premaz kako bi se vreme lakše očitavalo u mraku a kako sa prednje, tako i sa zadnje strane kućišta postavljeno je safirno staklo.



    Mehanizam koji će se naći u kućištu ovog modela je novi kalibar FC-396, hronograf na automatsko navijanje koji je najverovatnije zasnovan na nekom ETA proizvodu. Mehanizam ima 28800 bph i rezervu snage od 42 sata, dekorisan je a zamajac ima ugraviran "Peking to Paris" logo koji je obeležje čuvene međunarodne trke koja se prvi put održala davne 1907. godine.

    Frederique Constant Vintage Racing Chronograph će se raditi u limitiranoj seriji od 1888 komada za svaku verziju brojčanika a isporučivaće se sa crnom ili braon kožnom narukvicom u kombinaciji sa odgovarajućom preklapajućom kopčom.
    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post