• Fortis B-47 Big Black sat



    Fortis nam je pripremio interesantan sat povodom obeležavanja 100 godina postojanja brenda. Sat će biti proizveden u limitiranoj seriji od 2012 komada a zvanično predstavljanje će biti ove godine na Baselworldu!

    Masivno kućište izrađeno od nerđajućeg čelika sa PVD završnom obradom ima prečnik od 47mm i zagarantovanu vodootpornost od 200 metara. Korona sata je jednosmerno rotirajuća, ima izdignute markere na minutnoj skali i akciju od 120 klikova a svojim stealth izgledom savršeno upotpunjuje sliku pravog robustnog i radnog sata.
    Neobičnom izgledu sata u velikoj meri doprinosi i brojčanik koji delimično pruža pogled na mehanizam, odnosno na dan/datum diskove. Kazaljke su skeletizovane i bele boje čime je omogućena izuzetna čitljivost i preglednost obzirom na crnu podlogu brojčanika. Veliki markeri za sate su takođe crni a kao i kazaljke, poseduju SuperLuminova premaz. Staklo koje prekriva kompletan brojčanik sata je safirno sa AR premazom dok se u samom kućištu nalazi automatski mehanizam ETA 2836 sa 25 rubina, incabloc zaštitom od potresa i funkcijom prikaza datuma i dana u nedelji. Sat će se isporučivati sa crnom narukvicom izrađenom od gume.
    panonski likes this.
    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post