• Harry Winston Histoire de Tourbillon 2 sat



    Naslednik i novi model Harry Winston Histoire de Tourbillon kolekcije, koja je po prvi put predstavljena 2009. godine, biće prikazan na ovogodišnjem Baselworld 2011 sajmu. Histoire de Tourbillon 2 ima kućište prečnika 48.5mm izrađeno od belog zlata a obzirom na specifičan dizajn sata kućište poseduje čak 8 safirnih kristala, 5 sa prednje i 3 sa zadnje strane. Osnovna odlika ovog sata jeste njegov mehanizam na ručno navijanje sa komplikacijom letećeg turbilona koji je smešten u dva koncentrična turbilon kaveza. Spoljašnji kavez je izrađen od titanijuma i punu rotaciju napravi za 120 sekundi dok unutrašnji turbilon kavez u kojem su smešteni balansni točak, balansna opruga i uspinjača rotira za 40 sekundi. Sam mehanizam poseduje rezervu snage od 50 sati i bogato je dekorisan.

    Na brojčaniku futurističkog dizajna vreme se očitava na poziciji "2h" na kojoj se nalazi i dan/noć indikator, na "6" se nalazi prozor sa prikazom minuta dok se na poziciji "9h" pored turbilona može videti i sekundara.

    Ovo remek delo visokog časovničarstva će se izraditi u izuzetno limitiranoj seriji od samo 20 komada a cena po jednom satu će iznositi preko $150,000.

    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post