• GLYCINE Lagunare Automatic L1000 sat



    Glycine je još jedan proizvođač koji redovno nastupa na Baselu a koji je poznat po svojim kvalitetnim "radnim" satovima. Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja hronografa iz Lagunare serije, došlo je vreme da se poradi na redizajnu već vremešnog automatik modela pa će tako na Baselworld-u zvanično biti predstavljen novi Lagunare Automatic L1000.

    U odnosu na neke druge modele, kućište kod novog Glycine-a je manjih dimenzija pa tako prečnik iznosi "samo" 44mm. Lagunare L1000 je izrađen od nerđajućeg čelika sa saten završnom obradom a deklarisana vodootpornost priliči pravom ronilačkom satu i iznosi 1000ft (300 metara). Korona sata ima iluminaciju, jednosmerno je rotirajuća i može da se blokira uz pomoć male krunice koja se nalazi odmah ispod krunice za podešavanje vremena ("3h").



    Brojčanik će biti ponuđen u tri varijante i to u beloj, crnoj i plavoj boji. Kazaljke poseduju iluminaciju a za razliku od ostalih, kod modela sa crnim brojčanikom kazaljka za minute je narandžaste boje. Datum se očitava na poziciji "6h" a kompletan brojčanik je zaštićen safirnim staklom koje poseduje unutrašnji AR premaz.

    O samom mehanizmu se nema mnogo šta reći a da već nije poznato ili da nije napisano. Radi se o ETA 2824-2 mehaničkom mehanizmu na automatsko navijanje iz top klase. Poseduje rezervu snage od oko 40 sati, 28800 bph i 25 rubina i dekorisan je ženevskim šarama (Côtes de Genève).

    Cena za novi Lagunare L1000 sa gumenom narukvicom će biti 1350 CHF dok će za model sa čeličnom narukvicom iznositi 1600 CHF.
    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post