• MÜHLE GLASHÜTTE Marinus GMT sat



    Najnoviji model ručnog sat koji će nam Muhle Glashutte zvanično predstaviti sledećeg meseca je Marinus GMT. Dizajn i izgled sata odaju utisak da je novi Marinus GMT pravljen za prave avanturiste i rekao bih da je vodootpornost od 300 metara sasvim dovoljna da se novi Marinus GMT izbori sa svim zadacima koji budu pred njega postavljeni.

    Mehanizam je dobro zaštićen u masivnom i robustnom kućištu prečnika 42.2mm izrađenom od nerđajućeg čelika dok safirno staklo debljine 2.5mm sa anti-refleksnim premazom gotovo sigurno uliva dodatno poverenje u izdržljivost ovog sata. Brojčanik je izuzetno pregledan i čitljiv što je postignuto zahvaljujući velikim kazaljkama i markerima za sate na 3,6,9 i 12h! U slučaju slabije vidljivosti ili mraka, za lako očitavanje vremena zadužena je Super-LumiNova supstanca kojom su premazani markeri i kazaljke. Za one koji mnogo putuju od velike koristi će biti GMT funkcija koja krasi Marinus GMT sat. Vreme u drugoj vremenskoj zoni se lako očitava zahvaljujući koroni sa 24h skalom i GMT kazaljci sa jasno uočljivim crvenim vrhom. Ova komplikacija je dostupna zahvaljujući mehanizmu koji se nalazi unutar kućišta.



    Muhle Glashutte Marinus GMT dolazi sa ETA 2893-2 mehanizmom na automatsko navijanje koji poseduje rezervu snage od 42 časa, sistem za brzu promenu datuma i hack opciju koja omogućava preciznije podešavanje vremena zaustavljanjem sekundare. Mehanizam poseduje karakterističan Muhle zamajac sa dekoracijom kao i njihov patentirani sistem za regulisanje preciznosti mehanizma tzv. "woodpecker neck regulation".

    Novi Marinus GMT će biti u ponudi sa gumenom ili metalnom narukvicom a kada se pojavi na tržištu cene će se kretati u rasponu od 1690€ do 1830€.
    This article was originally published in forum thread: Baselworld 2011 started by milan zmaj View original post