• A. Lange & Söhne Saxonia Thin sat



    A. Lange & Sohne je jedan od onih proizvođača za koje jednostavno znate da neće razočarati kada se pojavi sa novim modelom na tržištu. Ove godine je nemački proizvođač luksuznih satova rešio da redizajnira kompletnu Saxonia kolekciju i time ojača svoju poziciju na tržištu satova a Saxonia Thin je jedan od nekoliko novih modela koji će mu pomoći da ostvari zacrtane ciljeve.

    A.Lange & Sohne Saxonia Thin nudi eleganciju i diskretan luksuz u kućištu izrađenom od rozog zlata a sa prečnikom kućišta od 40mm i debljinom od samo 5.9mm, Saxonia Thin je poneo titulu najtanjeg ručnog sata koji je ovaj prestižni proizvođač iz Saksonije napravio u svojim radionicama. Kako sam nemački proizvođač navodi, snaga i lepota ovog sata leže u njegovoj jednostavnosti i funkciji prikaza sata i minuta. Brojčanik je napravljen od čistog srebra a kazaljke i markeri za sate od rozog zlata i slobodno se može reći da je kompletan dizajn čist i bez suvišnih detalja a opet, sat prosto odiše luksuzom i prestižom. Tom utisku doprinosi i zadnja strana sata gde se vidi prelepo i bogato dekorisani mehanizam.



    A.Lange & Sohne nije imao mehanizam koji bi mogao da smesti u kućište debljine nepunih 6mm, pa je morao da razvije novi. Kalibar L093.1 koji je napravljen za Saxonia Thin ima prečnik od 28mm i debljinu od samo 2.9mm. Mehanizam na ručno navijanje se sastoji od 167 delova, ima rezervu snage od 72 sata, 21 rubin i 21600 promenu u satu dok je ¾ ploča koja se koristi u mehanizmu izrađena od nemačkog srebra a rubovi na njoj su ručno oboreni i polirani. Mehanizam ima balansnu oprugu koja je proizvedena u radionicama ovog nemačkog proizvođača, regulisan je u 5 pozicija kako bi se osigurala što veća preciznost a dobar deo mehanizma je ručno obrađen i dekorisan kako bi zadovoljio najviše standarde kvaliteta po kojima je A.Lange & Sohne poznat.

    Sat će se kupcima isporučivati sa ručno šivenom kožnom narukvicom a svi koji budu želeli da poseduju ovo parče luksuza moraće da izdvoje €16,300.

    Na kraju, par live slika sata...

    pictures borrowed from PuristSPro
    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post