• Tag Heuer Carrera MP4-12C sat

    Tag Heuer je 17. januara u Ženevi svečano otvorio izložbu pod imenom "Mastering Speed" na kojoj će biti prikazano 10 automobila koji su ostavili svoj trag u međunarodnom motosportu, zajedno sa TAG Heuer satovima i štopericama čiji nastanak je inspirisan ovim moto trkama.

    U znak ove svečanosti, TAG Heuer je napravio tri nova sata, prvi je Carrera Mikrograph koji je već spomenut na forumu, drugi je hrono verzija Lady F1 modela dok je treći nova TAG Heuer Carrera MP4-12C napravljena u znak poštovanja prema McLaren-u i njihovom MP4-12C automobilu.



    Brojčanik je urađen u karbon stilu sa velikim centralnim prozorom koji omogućava da se vidi deo mehanizma. Samim brojčanikom dominira velika nula u narandžastoj boji na poziciji "12h" a osim na brojčaniku, ova boja je prilično uočljiva i na koroni, kazaljkama i narukvici. Kućište prečnika 43mm je napravljeno od titanijuma koji je u procesu izrade peskiran a na krunici sata, koja je delom obložena gumom, nalazi se logo McLaren-a.
    Mehanizam koji se nalazi u novom modelu TAG Heuer Carrera MP4-12C je izuzetno kvalitetni Dubois Depraz kalibar 4900. Dubois-Depraz kalibar 4900 je automatski hronograf koji je zasnovan na ETA 2894 ebošu a na koji su dodati Dubois-Depraz moduli za godišnji kalendar i veliki datum.

    TAG Heuer Carrera MP4-12C je limitirana na samo 1000 primeraka i moći će da se kupi isključivo preko McLaren-a.
    This article was originally published in forum thread: Tag Heuer Carrera MP4-12C started by dragon View original post