• IWC Portofino Hand-Wound Eight Days sat



    Došlo je vreme da i veliki IWC poradi na redizajnu i proširenju kolekcije pa će tako 2011. godina biti u znaku Portofino satova. Jedan od nekoliko novih modela koji će biti predstavljeni na SIHH 2011 jeste i Portofino Hand-Wound Eight Days (oznaka 5101) model. Kao što i samo ime kaže, rezerva snage kod ovog sata iznosi impozantnih osam dana a to je postignuto zahvaljujući novom IWC mehanizmu koji je zasnovan na čuvenom 50000 kalibru. Mehanizam "kućne" izrade, kalibar 59210, je prilično velik sa svojih 37.8mm a uz bogatu dekoraciju i savremen dizajn odlikuje se i izuzetnom pouzdanošću i robustnošću. Ništa manje se ni ne očekuje od jednog IWC-a.

    Kućište kao i brojčanik su urađeni krajnje elegantno i jednostavno a očigledno je da se velika pažnja posvetila čitljivosti prilikom dizajniranja sata. Podbrojčanik sa malom sekundarom se nalazi na poziciji "6h" dok je indikator rezerve snage postavljen tik iznad sekundare, prema pozicijama "8h" i "9h". Funkcija prikaza datuma se nalazi na poziciji "3h" i lepo upotpunjuje kompletnu sliku brojčanika.



    Po rečima predstavnika IWC-a, novi Portofino Eight Days je uprkos svom elegantnom i prefinjenom izgledu dizajniran i napravljen kao sat za svakodnevnu upotrebu a pored ovog modela na SIHH 2011 biće predstavljeni i Portofino hronograf (ozn. 3910), Portofino automatik (ozn. 3565) kao i Portofino Dual Time (ozn. 3610) tj. model sa prikazom dve vremenske zone.

    Satovi će se isporučivati sa kvalitetnim kožnim narukvicama koje će raditi italijanski proizvođač Santoni, inače poznat po proizvodnji izuzetno kvalitetnih cipela, i biće dostupne u braon i crnoj boji.
    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post