• Edox Grand Ocean Ultra Slim sat

    Edox je iskoristio kućište modela Grand Ocean kao bazu za izradu ultra-tankog sata. Rezultat je prikladno nazvan "Grand Ocean Ultra Slim" sat sa debljinom od samo 6.2mm.



    Tajna je u tome što ovaj sat poseduje švajcarski kvarcni mehanizam umesto mehaničkog. Iako postoje ovako tanki mehanizmi sa ručnim navijanjem, oni se ne mogu ni uporediti sa ovim satom po cenovnoj pristupačnosti. Iznenađujuća je činjenica da bi ovo trebalo da bude ženski sat, iako daleko više liči na muški sat. Jedina karakteristika koja ga svrstava u ženski sat je izuzetno mali prečnik kućišta od 33mm. Kućište je napravljeno u kombinaciji čelika sa PVD premazom i čelika sa zlatnim premazom. Krasi ga jednostavan dizajn sa izuzetno čitljivim brojčanikom.
    Preporučena maloprodajna cena je 1.635$, što u prvi mah izgleda dosta skupo za sat sa kvarcnim mehanizmom, ali ga njegove fizičke karakteristike ipak čine donekle ekskluzivnim što znatno utiče na cenu.



    Pozdrav.
    This article was originally published in forum thread: Edox Grand Ocean Ultra Slim sat started by Vladan_Stevanovic View original post