• UTS Adventure GMT

    Nicolaus Spinner, vlasnik jedne male ali prilično poznate nemačke kompanije za proizvodnju satova, je u svoju ponudu robustnih i radnih satova uvrstio još jedan model koji svojim izgledom i tehničkim karakteristikama baca senku na mnoge skuplje i prestižnije proizvođače satova.



    Novi UTS Adventure GMT ručni sat ima kućište izrađeno od hirurškog čelika koje se odlikuje saten završnom obradom. Prečnik kućišta iznosi 46mm dok je debljina 15.5mm a poštovaoci ovog proizvođača su se do sada već navikli na visoku vodootpornost satova tako da ni malo ne iznenađuje što je i kod ovog modela ona deklarisana na "pristojnih" 500 metara. Sa obe strane kućišta nalazi se debelo safirno staklo sa anti-refleksnim premazom. Inače, sva kućišta ovog proizvođača su domaće izrade i rade se u UTS fabrici u Nemačkoj.

    Brojčanik, kao i kompletan dizajn sata, odlikuju klasična nemačka jednostavnost i perfekcionizam. Preglednost i čitljivost su izuzetni zahvaljujući crno/belom kontrastu a markeri za sate, minutna skala kao i kazaljke su premazani SuperLuminova supstancom koja omogućava lakše očitavanje vremena u uslovima smanjene vidljivosti. GMT skala je na crnom brojčaniku obeležena crvenom bojom a ne treba zaboraviti spomenuti i funkciju prikaza datuma koja se nalazi na poziciji "3h".

    Sat pokreće švajcarski mehanizam ETA Vlagranges A07-171 koji se odlikuje GMT komplikacijom. Mehanizam ima rezervu snage od 42 sata, 24 rubina, 28800 bph i regulisan je u 5 pozicija čime bi trebala da se koliko toliko osigura preciznost sata. Dekorisani mehanizam se može videti zahvaljujući poklopcu kućišta koje nije izrađeno od punog čelika već ima prozor od debelog safirnog stakla.

    Sat će se raditi u maloj seriji od svega 200 komada, maloprodajna cena za UTS Adventure GMT je preko $4000, međutim model na gumenoj narukvici se može naručiti za $3648.


    This article was originally published in forum thread: Zanimljivi linkovi i novosti iz sveta časovničarstva started by watchmag01 View original post