• Baume & Mercier Classima Automatic Jumping Hour

    Classima kolekcija je javnosti po prvi put prikazana 2005. godine i zahvaljujući spoju klasičnog i savremenog dizajna veoma brzo postala jedna od najprodavanijih Baume & Mercier serija satova. Sada Baume & Mercier predstavlja Classima Automatic Jumping Hour, novi model za kojeg se nada da će nastaviti uspešnim stopama svojih prethodnika.



    U elegantnom kućištu prečnika 42mm nalazi se automatski mehanizam, Dubois Depraz 14400 koji je baziran na ETA 2892-a2 a prelepo dekorisan mehanizam sa posebno dorađenim oscilirajućim tegom moguće je videti kroz safirno staklo koje se nalazi na poklopcu kućišta.

    Funkcije mehanizma prikazane su na prelepom srebrnastom brojčaniku. U centralnom delu brojčanika nalazi se diskretno ispisano ime proizvođača a koje razdvaja dva mala podbrojčanika. Manji podbrojčanik, koji se nalazi u donjoj polovini sata, služi za prikaz sekundi dok veći podbrojčanik, koji se nalazi u gornjem delu sata, služi za prikaz minuta. Sad će se neko verovatno zapitati kako se onda očitavaju sati kada nijedna kazaljka ne pokazuje sate?! Odgovor je zapravo prilično jednostavan, prozor koji se nalazi na poziciji "12h" služi umesto kazaljke za prikaz funkcije sata. Sve je prilično jednostavno, pregledno, gotovo savršeno uklopljeno i zaista verujem da Baume & Mercier ne mora da strahuje za budućnost Classima Automatic Jumping Hour modela.

    Novi ručni sat Baume & Mercier će se isporučivati sa crnom narukvicom od kože aligatora u kombinaciji sa odgovarajućom kopčom a proizvodnja će biti limitirana na brojku od 500 satova.

    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post