• Ralph Lauren Sporting Watch



    Ralph Lauren je juče predstavio novi ručni sat, Sporting Watch čiji dizajn je inspirisan izgledom Bugatti Type 57SC Atlantic kupe automobila koji je, gle čuda, u vlasništvu Ralph Lauren-a. Uprkos činjenici da je Sporting Watch već prikazan javnosti, ovaj sat će zvanično predstavljanje imati na salonu visokog časovničarstva SIHH 2011 koji se održava sredinom januara 2011. godine.



    Kao što sam već napisao, glavna inspiracija prilikom dizajniranja ovog sata je bio Bugatti iz 1938. godine, odnosno njegova unutrašnjost, pa je tako deo brojčanika RL Sporting Watch-a napravljen od iste vrste drveta koja je korišćena prilikom izrade kontrolne table ovog kupea. Sam brojčanik sata je mat crne boje, identično kao i kod Bugatti automobila, a brojevi na brojčaniku su arapski kako bi se u svakom trenutku pružila najbolja moguća čitljivost. Korona sata je izrađena od brušenog čelika dok krunica sata nosi "RL" potpis. Poklopac kućišta nije od punog čelika već poseduje safirno staklo kako bi se vlasniku sata pružilo zadovoljstvo da s vremena na vreme pogleda prelepi mehanizam, Ralph Lauren kalibar RL98295.

    Obzirom da Ralph Lauren satove proizvodi Richmont grupa, logično je da se u njima nalaze i mehanizmi proizvedeni kod nekog proizvođača koji se nalazi pod okriljem ove korporacije. Časovničari IWC-a su rešili da obezbede novi mehanizam za RL pa se tako u satu nalazi bogato dekorisani navijač sastavljen iz 156 delova sa rezervom snage od 45 sati.

    Ostaje pitanje da li kvalitet opravdava visoku cenu od $13200 koliko je potrebno izdvojiti za novi Ralph Lauren sat.

    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post