• Girard Perregaux 1966 Small Seconds

    Girard-Perregaux je u 2010. godini predstavio nekoliko izuzetnih ručnih satova a na SIHH 2010 prilično veliku pažnju su privukli GP 1966 chronograph i GP Tourbilon sa tri zlatna mosta! Moje je mišljenje da od proizvođača kao što je Girard-Perregaux ništa manje od savršenstva ne treba ni očekivati što je sa novim modelom koji će biti predstavljen na SIHH 2011 sajmu itekako postignuto.




    Girard-Perregaux 1966 Small Seconds je novi član čuvene GP 1966 kolekcije ručnih satova koji se izdvajaju po eleganciji, bezvremenskom dizajnu i kvalitetu ali i po tehničkom savršenstvu mehanizama koji se nalaze u ovim satovima.

    Ovaj model će se izrađivati u dve verzije i to sa kućištem od belog zlata i sa kućištem od rozog zlata. Prečnik kućišta iznosi idealnih 40mm, safirno staklo se nalazi sa prednje ali i zadnje strane čime je omogućen pogled na prelepo dekorisan mehanizam dok vodootpornost sata iznosi 30 metara. Mala sekundara koja se nalazi na poziciji "6h" daje pomalo starinski izgled satu a kazaljke plave boje u kombinaciji sa arapskim brojevima i belim brojčanikom idealno upotpunjuju tu sliku.

    Ono što bi trebalo izdvojiti na ovom satu jeste brojčanik bele boje koji je izrađen uz pomoć "Grand Feu" tehnike koja zahteva veliko umeće i strpljenje majstora prilikom rada. Proces izrade brojčanika zbog kompleksnosti tehnike nije moguće automatizovati i sve se radi ručno ali se zato brojčanici dobijeni ovom tehnikom smatraju za jednim od najboljih u svetu.

    GP 1966 Small Seconds će pokretati novi automatik, kalibar GP03300-50 koji je zasnovan na GP 3300 seriji. Mehanizam ima rezervu snage od 46 sati, 28800 vibracija u satu a karakterišu ga izuzetna dekoracija i još bitnije, keramički kuglični ležajevi čime je postignuto efikasnije navijanje i značajno produžen životni vek samog mehanizma.

    Sat će se isporučivati sa crnom narukvicom izrađenom od kože aligatora koja će, u zavisnosti od materijala kućišta, posedovati i odgovarajuću kopču. Cena za Girard-Perregaux 1966 Small Seconds, kao i kod svih satova o kojima je do sada pisano, nije poznata i moraćemo da sačekamo zvanično predstavljanje kako bi došli do te informacije.

    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post