• ARCHIMEDE Arcadia Chronograph




    Nemački proizvođač satova Archimede je na tržište izbacio novi ručni sat sa hronograf komplikacijom. Archimede Arcadia Chronograph pripada Arcadia seriji satova kod koje je naglasak stavljen na eleganciju i klasičan dizajn.
    Arcadia Chronograph dolazi sa ETA 7750 automatskim hronograf mehanizmom elaboré klase koji na zahtev kupca može biti dodatno dekorisan dodavanjem Archimede rotora. Mislim da je prava šteta što Archimede nije uvrstio u standardnu ponudu dekoraciju mehanizmu i da je cena od 95€ koju treba doplatiti za dekorisani rotor ipak prevelika. Kućište je prečnika 42mm, debljine 13.6mm i sigurno izuzetnog kvaliteta obzirom da Ickler proizvodi kućišta za Archimede. Sat će se raditi u dve kombinacije brojčanika, srebrni brojčanik sa plavim kazaljkama i crni brojčanik sa srebrnim kazaljkama. Ostale karakteristike koje su bitne za ovaj sat jesu safirno staklo sa anti-refleksnim premazom koje je nanešeno sa obe strane, vodootpornost od 50 metara, kruna koja ima Archimede logo i ušrafljujući poklopac kućišta sa mineralnim staklom kroz koje se može videti mehanizam.
    Cena sata sa kožnom narukvicom iznosi 975€ dok je model sa čeličnom narukvicom malo skuplji i prodaje se za 1095€. Naravno, ovo su cene za kupce iz EU dok je za kupce van EU cena niža za 19% koliko iznosi nemački PDV.

    This article was originally published in forum thread: Zanimljivi linkovi i novosti iz sveta časovničarstva started by watchmag01 View original post