• Boschett satovi

  Boschett zvaničan sajt: LINK


  Početkom 2010. godine (nije Benarus već) BOSCHETT je u saradnji sa jednom od najvećih online zajednica pokrenuo projekat kojim je trebalo da se napravi limitirana serija ronilačkog sata namenjena isključivo članovima WUS foruma. Taj projekat je poznat pod imenom DWP ili Dive Watch Project a interesantno je da su u celom projektu na neki način učestvovali i članovi foruma koji su svojim sugestijama i kritikama doprineli u dizajniranju sata. Kako je godina odmicala, tako je i projekat napredovao a nedavno su se pojavila i slike prvog prototipa.

  Tehničke karakteristike:
  Limited edition of 100 units
  ETA 2824
  45mm case diameter (bottom)
  43mm bezel diameter
  24mm lug width
  16.45mm height
  Double domed sapphire crystal
  1000m WR
  Brushed 316L SS
  Auto HRV @ 9 o’clock
  C3 Superluminova

  Prvobitni CAD crteži...  San postaje stvarnost...  I prve slike prototipa...  Sudeći po prvim reakcijama budućih vlasnika (nije Benarus već) BOSCHETT DWP sata, projekat je uspeo.
  Meni lično se sat ne dopada. Ono što nije lepo rešeno je prelaz narukvica-kućište gde narukvica ne prati linije kućišta i deluje kao da je zbrzana prilikom dizajniranja. Brojčanik odnosno logo WUS-a zaista nije morao da bude toliko vidljiv tj. mogao je da ostane samo na poklopcu kućišta kao što je i DWP mogao da ostane samo na kruni. Markeri na pozicijama 6/9/12 su mogli da budu i malo manji. To je ono prvo što mi upada u oči i što bi me definitvno odvratilo od kupovine ovog sata, pogotovo što je promotivna cena bila $750 plus troškovi slanja.
  This article was originally published in forum thread: Boschett satovi - Zvanična tema started by dragon View original post