• Sinn Modell 6000 Finanzplatzuhr

    Frankfurt na Majni je finansijski centar Nemačke. Veliki broj banaka, osiguravajućih društava, investicionih kompanija i frankfurtska berza se nalaze u radijusu od samo nekoliko stotina metara u finansijskom centru Frankfurta na Majni. Frankfurt na Majni je takođe grad Sinn Spezialuhren-a. Osnovan 1961. godine od strane Helmut Sinn-a, ova kompanija se specijalizovala u proizvodnji funkcionalnih satova. Kada je Lothar Schmidt preuzeo kompaniju 1994. godine, Sinn se dodatno orjentisao ka uvođenju novih tehnologija i raznorazanih materijala i izuma, kao što su TEGIMENT tehnologija, U-boat čelik, specijalna ulja, HYDRO tehnologija, a zatim je ove tehnologije i satove podvrgao raznoraznim testovima izdržljivosti.

    Međutim, pored sportskih satova, Sinn Spezialuhren je počastvovao frankfurtski finansijski region sa Finanzplatzuhr modelima. Ovi satovi su sposobni da prikazuju vreme u najmanje dve vremenske zone, a većina njih čak u tri. Modell 6000 ima i dodatne hronograf funkcije.
    Sinn 6000 Finanzplatzuhr obeležava svoju desetogodišnjicu ove godine. Iako uzimanje zasluga još uvek nije završeno, Sinn želi da iskaže svoje zadovoljstvo predstavljajući dva limitirana sata iz serije 6000 Finanzplatzuhr.

    Modell 6000 Anniversary II (ili Jubiläum II na nemačkom) je sat izrađen od čelika, limitiran na seriju od 100 komada dok je Modell 6000 Platinum (Platin na nemačkom) limitiran na seriju od samo 10 komada. Tehničke karakteristike satova su slične, sa izuzetkom korišćenih materijala u izradi samog kućišta i, naravno, težine.



    Iznad je Finanzplatzuhr 6000 Anniversary II izrađen od čelika, sa galvanizovanim brojčanikom braon boje i sa markerima od rodonita . Ispod je Platinum model, sa galvanizovanim brojčanikom boje antracita (vrsta sjajnog kamenog uglja) i sa markerima od rodonita.



    Srce oba sata čini isti mehanizam, pouzdana ETA/Valjoux 7750. Ovom mehanizmu je dodat deo koji obezbeđuje funkcionalnost pokazivanja vremena u više vremenskih zona.
    Mehanički automatski mehanizam poseduje DIAPAL tehnologiju kako bi se osiguralo podmazivanje
    uspinjače. Kada ulje nije u upotrebi, ne javlja se problem sprečavanja starenja ulja u uspinjači sata. Bez lubrikanata i bez izazivanja trenja, uspostavljenog upotrebom specijalnih materijala, dugovečnost i dugoročna preciznost mehanizma i uspinjače je osigurana.

    Modell 6000 je vodootporan do dubine od 100 metara (pritisak od 10 bara) zahvaljujući dvostruko zaptivenoj kruni. Safirni kristal sa obe strane sata poseduje anti-reflektujuće osobine i kućište sata koje je napravljeno od nerđajućeg čelika je polirano, kao i kućište modela napravljenog od platine. Dimenzije Modell 6000 Finanzplatzuhr su 38.5mm (u prečniku) x 16.5mm (visina), što ovaj sat čini prikladnim za ruku svakog bankara.

    Modell 6000 Anniversary II će se naći u ponudi od Oktobra 2009., po ceni od 2950,00 e. Dok će se Platinum model naći u ponudi od novembra meseca 2009. godine i imaće cenu od 19900 e. Oba sata će imati garanciju od 5 godina.

    izvor

    Pozdrav
    This article was originally published in forum thread: Sinn Modell 6000 Finanzplatzuhr started by dragon View original post