• Grand Seiko 55th Anniversary Spring Drive Chronograph

    Kako bi obeležili 55 godina od predstavljanja prvog Grand Seiko modela, Seiko je predstavio limitirano izdanje Spring Drive Chronograph časovnika.


    Novi model (SBGC013) poseduje specijalno regulisani 9R96 automatski hronograf mehanizam, titanijumsko kućište, kao i keramički bezel. Kalibar 9R96 prdstavlja precizniju verziju 9r86 mehanizma, sa specijalno biranim kvarcnim oscilatorima koji omogućavaju preciznost od 0,5 sekundi na dan. Na rotoru se nalazi medaljon od 18k zlata sa Grand Seiko logom, detalj posebno urađen za ovaj model.


    Kućište je prečnika 43,5 mm i urađeno je od legure titanijuma, koju u Seiku nazivaju high intensity titanium, na kome je moguća završna obrada kao na čeliku. Na njemu su takođe mogući prelazi između brušenih i poliranih površina kao na čeliku.


    Grand Seiko 55th Anniversary Spring Drive Chronograph dolazi u limitiranoj seriji od 400 primeraka, sa cenom od oko 10.500,oo €.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Grand Seiko 55th Anniversary Spring Drive Chronograph started by RUS View original post