• Oris ProPilot Big Crown Calibre 111

    Nezavisni švajcarski proizvođač satova, Oris, je predstavio svoj novi model koji pokreće in-house mehanizam calibre 111. U pitanju je mehanizam koji je predstavljen prošle godine pod imenom calibre 110, s tom razlikom što je na ovom dodata još jedna funkcija. Novom je pridodat prikaz datuma i dat mu je naziv calibre 111. Za sada ovo je drugi model u aktuelnoj Orisovoj kolekciji koji je opremljen in-house mehanizmom.


    Kućište sata je prečnika 44mm, mehanizam je ručno navijan i radi na 3Hz. Njegova rezerva snage od 10 dana, koja je vlasniku časovnika prikazana na brojčaniku. Staklo je safirno sa dvostrukim AR premazom sa unutrašnje strane.

    Poklopac je providan i pruža pogled na in-house mehanizam, gde se može videti 3/4 ploče, veliko burence opruge, itd. Deklarisana vodootpornost iznosi 100m. Sat se isporučuje na kožnom kaišu, tekstilnoj narukvici ili na čeliku. Zvanična maloprodajna cena iznosi 5.200,oo CHF.

    Izvor
    LepaSaki likes this.
    This article was originally published in forum thread: Oris ProPilot Big Crown Calibre 111 started by RUS View original post