• Novi Tudor MT5621 satni mehanizam

    Modeli, švajcarske manufakture Tudor, North Flag i Pelagos prvi su časovnici opremljeni novim mehanizmom koji je u potpunosti projektovan i proizveden u okviru kompanije Tudor. Pomenuti kalibar i satovi su ove godine predstavljeni na Baselworldu.



    Novi MT5621 kalibar funkcioniše na frekvenciji od 4 Hz, sa 28.800 vibracija po času. Njegove dimenzije su prečnik 33.8 milimetara, a visina iznosi 6.5 milimetara. Ovaj novitet je predstavljen na sajmu u Bazelu i u pogledu dizajna prezentuje matirani efekat, i izuzetnu posvećenost detaljima prilikom obrade. Pomenute karakterisitke omogućavaju da MT 5621 podjednako bude privlačan tehnološki, ali i estetski.



    Tudorov mehanizam je regulisan oscilatorom varijabilne inercije sa silicijumskom balansnom oprugom. Manufaktura Tudor navodi da MT5621 konstrukcijski promoviše unapređene rezultate na polju otpornosti na potrese i vibracije. Takođe, samonavijajući sistem funkcioniše dvosmerno, sa 28 rubina. Novi Tudor mehanizam je sertifikovan od strane COCS (Swiss Official Chronometer Testing) instituta. Njegova autonomija rada je oko 70 časova rezerve snage.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Tudor 5621 started by Милан Милановић View original post