• Steinhart Ocean One - Dual Time satovi

    Mladi nemački proizvođač satova, Steinhart, izbacio je novi model sata u prodaju. U pitanju je Steinhart Ocean One Dual Time (T0227) iz njihove dobro poznate "Diver" kolekcije.



    Dvostruko vreme, druga vremenska zona (Dual Time) kao komplikacija datira još iz pedesetih godina prošlog veka. Kada su počeli da se odvijaju prvi prekookenski letovi, javila se potreba za ručnim časovnikom na kome će moći da se očita i drugo vreme u istom trenutku. Prvi takav mehanizam razvijen je 1954. u Švajcarskoj i do dan danas uživa veliku popularnost bez obzira na svu današnju modernu tehniku.

    Samo kućište sata izrađeno je od nerđajućeg čelika prečnika 42 mm bez krunice, (oko 45 mm sa krunicom) debljine 16 mm, sa kombinacijom poliranih i brušenih površina. Lugovi su izbušeni. Krunica je ušrafrujuća i gravirana. Korona je plavo-crvena rotirajuća (120 klikova) sa dvadesetčetvoro-časovnom skalom. Staklo je safirno, blago izdignuto iznad korone, sam brojčanik, priznajem vrlo interesantan, koji je kako kaže sam proizvođač "Srebrno sjajni sivo bež" u samom centru svetliji, a ka samom rubu brojčanika tamniji. Kombinacijom ovih boja Steinhart upravo ističe tu "Vintage" stranu ovog modela. I markeri i kazaljke su odrađeni u tom duhu da podsećaju na stari radijum (premazani superluminovom). Poklopac kućišta izrađen je u kombinaciji čelik-safir, tako da otkriva mehanizam koji pokreće ovaj sat.



    Mehanizam je švajcarski "Soprod (9384) A10/24" 28 800 Vp/h. (4 Hz), sa hakovanjem sekundare. Dodatno je dekorisan plavim vijcima, i ima zlatni Steinhart rotor.
    Deklarisana vodootpornost je 300 m. Sat dolazi na metalnoj, ćeličnoj, narukvici prečnika 22 mm sa preklapajućom kopčom. (Dobro poznata Steinhart narukvica). Naravno u opciji je i braon kožni kaiš, a to su i nato, i guma po želji kupca.

    Cena ovog modela iznosi 840€. sa PDV-om.
    Za sve ostale informacije posetite Steinhartov sajt.

    OCEAN One vintage DUAL TIME.. - Diver Watch - Steinhart Watches
    This article was originally published in forum thread: Steinhart Ocean One - Dual Time. started by Misic M. View original post