• RGM 801 Corps of Engeneering Watch

    Inspirirana satovima američke vojne inženjerije prvog svetskog rata manufaktura RGM je proizvela je 801 Corps of Engineers Watch. Uuzgred rečeno, kompanija je novijeg datuma, osnovana je 1992. od strane američkog časovničara Rolanda. G. Murphya.


    Posebnost sata je brojčanik proizveden "Grand Feu" (Grand Fire) tehnikom emajlirane pločice gde se stavlja staklo u prahu koje se zagrevanjem i topljenjem formira u određen oblik, a zatim"zapeče" na 800 °C (1500 °F).


    Za svoje potrebe Američka inženjerija je početkom 20 veka naručivala satove od poznatih švajcarskih brandova kao što su Vacheron Constantin, Ulysse Nardin i Zenith.

    RGM 801 Corps of Engeneering Watch ponovno oživljava istoiju svojim retro izgledom i tehnikom emajliranja. Sat dolazi sa čeličnim kućištem prečnika 42 mm i visine 10 mm. Emajlirani brojčanik ima arapske luminescentne brojke izvedene u starinskom stilu, čelične kazaljke su takođe luminescentne. Staklo postavljeno na satu je safirno.



    Mehanizam sata je RGM kalibar 801 (vidljiv je i sa zadnje strane pošto je poklopac providan) s ručnim navijanjem i 44 satnom rezervom na frekvenciji od 2,5 Hz (18 000 vph). Takođe se primećuje da je namera proizvođača bila da mehanizam veoma podseća na geometriju mehanizama džepnih satova. Mehanizam ponosno nosi gravuru "Lancaster Penna. U.S.A. ali po želji kupca se može personalizirati.




    Novi RGM 801 Corps of Engeneering Watch bit će dostupan na kaišu od teleće kože po ceni od 9.700,oo USD ili s čeličnom narukvicom od 10.450,oo USD.

    RGM Watches
    Dorada teksta by Shmizla
    83stojan likes this.
    This article was originally published in forum thread: RGM 801 Corps of Engeneering Watch started by tihomirov View original post