• Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition satovi

    Sport, trke i adrenalin su često povezani sa satovima. Takva je situacija i ove godine kada govorimo o časovničarskoj manufakturi Zenith koja je kreirala novi model časovnika El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition. Sat je izrađen u znak saradnje sa čuvenom francuskom trkom - Tour Auto Optic 2000 i biće dostupan u svega 500 primeraka.



    Zenithov limitirani model koji slavi trke automobilima nosi referentni broj 03.2044.4061/01.C746. Na satu se u prvi mah primećuju trake u tri boje: plavoj, beloj i crvenoj, a kroz open-heart brojčanik se vidi legendarni El Primero mehanizam.

    Prečnik kućišta iznosi 42mm a izrađen je od čelika sa brušenom završnom obradom. Njegova visina je 14,05mm i na njemu je postavljeno safirno staklo za antirefleksnim premazom sa obe strane. Isti tip stakla je postavljen i sa zadnje strane kućišta, što svakako učestvuje u obezbeđivanju vodootpornosti od 100m.



    Svetlo sivi brojčanik se sjajno uklapa uz boju čelika, a detalji u plavoj i crvenoj boji obezbeđuju odličnu čitljivost sata. Kazaljke su rodinirane i na njima je nanet SuperLuminova premaz.

    Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition satove pokreće automatski mehanizam El Primero 4061 koji radi na frekvenciji od 5Hz tj. sa 36,000 v/h. Ovaj legendarni kalibar obezbeđuje autonomiju rada do 50h, a u sebi poseduje 282 dela i 31 rubin. Zenithov racing časovnik prikazuje sate, minute i sekunde, a pored toga poseduje i hronograf funkciju i tahometarsku skalu.



    Svi ljubitelji ovog brenda satova i oni kojima se ovaj model dopao, pri kupovini mogu birati između narukvice od čelika ili plavog kožnog kaiša sa dekorativnim trakama u tri boje: plavoj, beloj i crvenoj.

    Zenith
    This article was originally published in forum thread: Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition satovi started by Shmizla View original post