• Breitling B55 Connected satovi

    Breitling je uoči najvećeg sajma satova i nakita, Baselworld 2015, predstavio svoj prvi pametni sat. Još jedna časovničarska kompanija ulazi u “trku” aktuelnog trenda komunikacije između pametnih satova i časeovnika. U pitanju je novi Breitling B55 Connected - prvi analogno-digitalni pametni sat namenjen profesionalcima. Pomenuti modela je razvijen na osnovi modela B50, predstavljenog prošle godine, ali nam novitet dolazi sa unapređenom funkcionalnošću.



    Bluetooth tehnologija ugrađena u Breitling B55 Connected model daje mogućnost vlasnicima da spoje sat na mobilni uređaj i da pomoću mobilnog telefona izvrše izmene vezane za podešavanje sata. Jedna od mogućnosti je da se izvrši i prenos podataka sa sata na mobilni. Tako da svi piloti a ujedno i vlasnici sata, mogu preneti podatke koji se odnose na praćenje vremena leta zabeleženog putem štoperice sata.



    Breitling B55 Connected poseduje kućište prečnika 46mm, izrađeno od titanijuma sa dodatnim crnim DLC premazom koje mu pruža dodatnu otpornost na habanje ili grebanje. Ispod crnog analogno-digitalnog brojčanika se krije Breitlingov kalibar B50, kvarcni in-house mehanizam. Ovaj kalibar poseduje COSC sertifikat, a poseduje i mnoštvo funkcija: štoperica, alarm, prikaz vremenskih zona i kalendar.



    Novi Breitlingov časovnik predstavlja jedan od high-end kvarcnih modela iz 2015, a njegova cena će se verovatno kretati oko 8.000,oo USD. Sat se isporučuje na plavoj gumenoj narukvici.

    Breitling
    This article was originally published in forum thread: Breitling B55 Connected satovi started by Shmizla View original post