• Tudor Fastrider Chrono 2015 satovi

    Na nedavno završenom sajmu satova u Bazelu, Tudor je predstavio novu verziju svog Fastrider Chrono modela, prvi put predstavljenog 2011. godine. Kao i prethodni model, ovaj je urađen u saradnji sa poznatim proizvođačem motora Ducati. U odnosu na prethodnika kod koga je kućište bilo izrađeno od crne keramike, kod novog modela je urađeno od 316L nerđajućeg čelika.



    Kao inspiracija za Fastrider Chrono model je poslužio Ducatijeva Scrambler serija motora, prvi put predstavljena 60-ih godina prošlog veka, a nedavno "oživljena" od strane kompanije.



    Kao i kod prethodnog časovnika prečnik kućišta je 42mm, ali se dizajn brojčanika nešto malo razlikuje.




    Staklo na satu je ravno safirno, a krunica i poklopac su ušrafljujući, što doprinosi deklarisanoj vodootpornosti od 150m.



    Brojčanik je urađen u mat žutoj, crvenoj i zelenoj boji, a podbrojčanici su beli, uokvireni crnim prstenom. Na samom brojčaniku su natpisi svedeni na minimum, pa se tako na poziciji "12h" nalazi samo logo proizvođača i natpis "Geneve", naravno tu je i neizostavni natpis "Swiss Made" na poziciji "6h".

    Mehanizam koji pokreće sat je dobro poznata i pouzdana ETA 7753, sa 27 rubina, koja radi na 4 Hz i ima rezervu snage od oko 46 časova. Preporučena maloprodajna cena iznosi 4.100,oo CHF.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Tudor Fastrider Chrono 2015 started by RUS View original post