• Huawei Watch - pametni sat u obliku klasičnog

    Posetiocima Svetskog kongresa mobilnih uređaja u Barseloni je kompanija Huawei predstavila svoj novi proizvod. Ovogodišnji nastup na kongresu je najvećim delom posvećen njihovom novom adutu, a koji se zove - Watch. Radi se o prvom smartwatch-u ovog proizvođača, koji vizuelno izgleda kao klasičan časovnik, dok poseduje funkcije pametnog sata. Pomenuti časovnik je predstavljen pod motom "Timeless Desing, Smart Within". Huawei je sebi dao visok zadatak da napraviti sat koji će uobičajeno izgledati kao bilo koji drugi analogni ručni sat, ali koji će imati sva svojstva smartwatch-a.



    Svakako se za Huawei Watch sa smartwatch s Android Wear OS-om, može reći da vizuelno i izgleda najbolje od dosadašnjih modela ove oblasti.

    Napravljen je od nerđajućeg čelika i dostupan je u srebrnoj, crnoj i zlatnoj boji. Kućište ima prečnik od 42 milimetra, dok njegova visina iznosi 11,3 milimetra. To su izuzetno kompaktne dimenzije ukoliko se uporede sa klasičnim satovima i ostalim pametnim satovima na tržištu. Najbitnija stvar pri nošenju ovog modela je osećaj koji on daje na ruci. Oni koji su ga uživo stavili na ruku iznose da je taj je osećaj iznenađujuće dobar.

    Uređaj ima 1,4-inčni AMOLED ekran s rezolucijom od 400 x 400 piksela, a odlikuje se izuzetnom oštrinom prikaza slike, ali ne i nešto najboljim svetljenjem istog. Huwaei je pripremio i četrdesetak skinova analognog sata čime se svakako može zadovoljiti ukus svakog kupca. Među ponuđenim skinovima ima nekoliko koji su toliko uverljivi da je gotovo nemoguće prostim okom i bez detaljnijeg zagledavanja, prepoznati da li se radi o digitlanom prikazu na ekranu ili pravim kazaljkama na brojčaniku.



    S tehničke strane se može napomenuti da sat dolazi sa šest osnim senzorom pokreta, barometrom i vibracijskim motorom. Kompatibilan je sa svim uređajima s Android OS-om 4.3 ili novijim i Bluetoothom 4.1 ili novijim. Dolazi s baterijom kapaciteta 300 mAh koja bi - uz ostale specifikacije i činjenicu da sat dolazi s čistim Android Wearom - trebala raditi između jednog i po do dva dana.

    Kompanija Huawei se očigledno na vrieme priključila trci Android Wear uređaja, što je u Barceloni prošlo veoma zapaženo. Novi časovnik je dostupan sa dve dimenzije narukvica i kaiševa kojima se dodatno prilagođava polovima, odnosno mogu ih nositi i dame i gospoda.



    Dopuna teksta by Shmizla
    anbeast likes this.
    This article was originally published in forum thread: Huawei Watch started by tihomirov View original post