• Novi James Bond sat – Omega Seamaster Aqua Terra James Bond Limited Edition

    U iščekivanju premijernog prikazivanja novog Džejms Bond filma, Omega je najavila još jedan zvanični Bondov sat: Seamaster Aqua Terra James Bond Limited Edition. Novi film o najpoznatijem tajnom agentu je nazvan Spectre, a njegova premijera će se održati u novembru mesecu ove godine.



    Za Bonda je pripremljen novi model sata na čijem je brojčaniku inspirisan grb Bondove porodice, a na njemu se dodatno se ističe kontrast između plavih i žutih elemenata. Porodični Bond grb se nalazi i na vrhu žute sekundare.

    Kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika i ima promer od 41,5 mm u kome je smešten Omegin automatski kalibar 8507. Novi model je specifičan i po tome što ima novi rotor za navijanje mehanizma, a koji je inspirisan legendarnim bondovskim motivom cevi pištolja. Mehanizam sata se slobodno može videti kroz safirno staklo postavljeno kao poklopac kućišta.

    Novi James Bond sat će biti izrađen u ograničenoj seriji od 15007 primeraka. Pomenutia brojka simbolizuje kombinaciju brojeva 15000 i 007 (otpornost Seamastera satova na magnetna polja snažnija od 15000 gausa i Bondov broj 007).



    Inače pored dobrih satova, ovaj filmski serijal je poznat i po dobrim automobilima, tako će se po svemu sudeći u novom filmu naći i Aston Martin DB10.



    Omega