• Jaeger-LeCoultre Master Calendar Meteorite Dial satovi

  Jaeger-LeCoultre je jedna od časovničarskih manufaktura koja je imala prisustvo na ovogodišnjem SIHH sajmu satova. Tom prilikom je kompanija iskoristila priliku da početkom godine svim ljubiteljima časovničarstva predstavi šta će ih od novina tokom 2015. očekivati od strane JLC-a.  Ukoliko se do sada niste susreli sa iskorišćenim komadima materijala iz vasione, evo prilike. Predstavljamo vam nove Jaeger-LeCoultre modele koji poseduju brojčanik izrađen od meteorita.

  Novi časovnici poseduju okruglo kućište promera 39mm, koje će biti izrađeno od nerđajućeg čelika (ref. br. Q1558421) i roze zlata (ref. br. Q1552540). Cena za prvu verziju će iznositi 12.250,oo USD, dok će ljubitelji ružičastog zlata trebati da izdvoje 26.100,oo USD. Satove pokreće automatski mehanizam oznake JLC 866 sa 32 rubina. Sat pri maksimalnoj rezervi snage bez dodatnog navijanja može da radi do 43h na frekvenciji od 28,800 v/h.  Ispod safirnog stakla se na satu nalazi neobičan brojčanik. Kao što smo napomenuli izrađen je od specijalnog materijala – meteorita pronađenoj u Švedskoj. Ovi specifični modeli pružaju informacije o danu, datumu i mesecu, a pored toga prikazuju i mesečeve mene. Satovi imaju vodootpornost od 50m i isporučuju se na kožnom kaišu izrađenom od aligarotove kože.

  Jaeger-LeCoultre
  This article was originally published in forum thread: Jaeger-LeCoultre Master Calendar Meteorite Dial satovi started by Shmizla View original post