• IWC Portugieser Hand-Wound 8 Days LE satovi

  Na ovogodišnjem SIHH sajmu satova, švajcarski proizvođač satova IWC je predstavio novi model. IWC Portugieser Hand-Wound 8 Days satovi obeležavaju 75 godina postojanja Portugieser kolekcije.


  Sat je inspirisan originalnim Portugieser modelima iz 30-ih godina prošlog veka. Na brojčaniku se može primetiti logo kompanije koji je korišćen ranijih godina, ispisan u italic formi. Jedan od detalja koji je svojstveniji savremenijim satovima je prikaz datuma, koji je na ovom modelu smešten na poziciji "6h", u okviru podbrojčanika za prikaz sekundi.


  Sat je dostupan u verziji sa kućištem od nerđajućeg čelika (ref. br. IWC510205) i u kućištu od 18k crvenog zlata (ref. br. IWC510206). Obe varijante dolaze u kućištu prečnika 43mm i 12mm visine.  Sat pokreće IWC in-house ručno navijani mehanizam 59215, sa rezervom snage od 8 dana. Mehanizam radi na 28.800 Bph (4Hz) i ima 30 rubina. Mehanizam je naravno ukrašen, a na njemu se takođe vrši i prikaz rezerve snage. Verzija od crvenog zlata se izrađuje u limitiranoj seriji od 175 primeraka, dok se čelična verzija izrađuje u 750 primeraka.

  Izvor - IWC
  nokru likes this.
  This article was originally published in forum thread: IWC Portugieser Hand-Wound 8 Days LE started by RUS View original post