• Vacheron Constantin Harmony Monopusher Chronograph satovi

    Kako bi obeležio 260. godinu postojanja, švajcarski proizvođač luksuznih satova Vacheron Constantin je predstavio nekoliko limitiranih izdanja svojih satova. Jedan od njih je i Harmony Monopusher hronograf, sat sa kućištem jastučastog oblika, zanimljivog cifera i odličnog mehanizma.



    Kućište je jastučastog oblika prečnika 42mm, a časovnik pokreće ručno navijani monopusher hronograf - mehanizam cal. 3300.



    Poklopac sata je naravno od safirnog stakla kroz koje se pruža pogled na prelepo dekorisani mehanizam, kao što se i očekuje od ovog proizvođača.



    Brojčanik je belo-sive boje sa pulsometar skalom kao na modelu iz 1928. godine koji je i poslužio kao inspiracija za ovaj model. Zanimljiva dodatna funkcionalnost ovog modela je merenje pulsa, nešto što nije toliko primenjivano u današnje vreme. S obzirom da je izrađen kao omaž pređašnjeg modela, bilo je očigledno držati se prvobitnog dizajna, karakteristika i funkcioalnosti.



    Harmony Monopusher Chronograph dolazi u limitiranoj seriji od 260 primeraka koji su izrađeni u kućištu od roze zlata. Maloprodajna cena jednog ovakvog sata iznosi oko 85.000,oo $.

    Izvor - Vacheron Constantin
    This article was originally published in forum thread: Vacheron Constantin Harmony Monopusher Chronograph started by RUS View original post