• Longines Conquest 1/100th Alpine Skiing satovi

    Hladno vreme nas uvek asocira na sneg i zimske sportove. U cilju obeležavanja početka nove alpske skijaške sezone kompanija Longines predstavlja novi Conquest hronograf model. Longines je poznat po svojoj tradiciji kreiranja časovnika tj. merača vremena za sportska takmičenja još od 1878. godine.



    Novi časovnik ima mogućnost merenja proteklog vremena do 1/100 sekunde zahvaljući svojoj super preciznoj hronograf funkcionalnosti. Kvarcni mehanizam koji obezbeđuje ovu mogućnost je kreiran od strane ETA-e specijalno za Longines. Radi se o mehanizmu koji nosi oznaku L440 i zajedno sa ovim satom je namenjen za profesionalce i ljubitelje skijanja. On poseduje mikrokontrolor sa flash memorijom koja satu daje mogućnost trenutnog resetovanja vremena ili njegovog splitovanja i memorisanja.



    Longines Conquest 1/100th Alpine Skiing satovi se izrađuju od nerđajućeg čelika sa kućištem prečnika 41mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo, a krunica i poklopac kućišta imaju mogućnost ušrafljivanja. U najnovijoj verziji brojčanik je crne boje sa crvenim detaljima. Referentni broj modela je L3.700.4.56.6 i isporučuje se na čeličnoj narukvici. Njegova vodootpornost je 300m što je svakako dovoljno za uživanje u zimskim sportovima.

    Longines
    This article was originally published in forum thread: Longines Conquest 1/100th Alpine Skiing satovi started by Shmizla View original post