• Romain Jerome Berlin DNA i pad berlinskog zida

    U čast obeležavanja 25 godina od pada berlinskog zida, švajcarski proizvođač Romain Jerome je kreirao novi model sata. Berlin je sada prikazan na brojčaniku modela - Romain Jerome Berlin DNA.


    Sat je izrađen u ograničenom broju, odnosno Berlin DNA je izrađen u simboličnom broju od 25 primeraka. Časovnik ima prečnik od 46mm, a na kućištu od nerđajućeg čelika je nanet crni PVD sloj. Bezel je takođe crni i napravljen je od keramike. Cifer je specifičan po tome što ima 3D efekat, a na njemu se ističu linije u plavoj i crvenoj boji.



    Plava linija predstavlja reku Spree, a crvena nakadašnju poziciju zida. Kada se ugasi svetlo, pomenute linije svetle u zelenoj i plavoj boji, jer su premazane luminescentnom farbom. Ovo je svakako jedan od zanimljivih vizuelnih efekata ovog stealth časovnika. Na njemu se sa zadnje strane može videti čuvena slika sa zida "The Brother kiss”, delo ruskog umetnika Dmitri Vrubel-a. Ovaj model prikazuje samo sate i minute, a za tačnost je zadužen RJ001-A koji radi na 28,800 v/h i obezbeđuje rezervu snage od 42h. Ovaj sat je specifičan po tome što na brojčaniku nema obeležene satne markere, već je primat dat 3D mapi grada. Kako bi se uobličila kompletna priča o satu crne boje, ovaj model se isporučuje na crnom kožnom kaišu.

    Romain Jerome
    This article was originally published in forum thread: Romain Jerome Berlin DNA i pad berlinskog zida started by Shmizla View original post