• Patek Philippe Multi-Scale Chronograph 175th Anniversary satovi

  Kako bi proslavio 175. godišnjicu postojanja čuveni švajcarski proizvođač luksuznih satova Patek Philippe je predstavio novi model u 175th Anniversary kolekciji, Multi-Scale Chronograph (Ref. 5975-muški model i Ref. 4675-ženski model). U pitanju je automatski hronograf, sa centralno postavljenom sekundarom hronografa.  Ovaj model, Multi-ScaleChronograph je dobio ime po tri skale koje se nalaze na brojčaniku i koje služe za merenje brzine, razdaljine i pulsa. Ovakvi brojčanici danas nisu tako česti, ali su bili popularni i zastupljeni do 60-ih godina prošlog veka, dok još nije postojao toliki broj elektronskih uređaja.


  Sat poseduje samo centralnu kazaljku hronografa, pošto nije namenjen merenju proteklog vremena, već očitavanju određenih vrednosti sa brojčanika.

  Tri skale predviđene za očitavanje su zapravo: Telemetar, Pulsometar i Tachymeter.  Sat pokreće automatski hronograf mehanizam CH 28-520. Kućište je prečnika 40mm i visine 10.25mm.


  Sat je dosupan u nekoliko različitih varijanti kućišta i brojčanika.  Ref 5975G poseduje kućište od belog zlata i izrašuje se u seriji od 400 primeraka.
  Ref 5975P u kućištu od platine se izrašuje u 100 primeraka.
  Ref 5975J u kućištu od žutog zlata se izrađuje u 400 primeraka.
  Ref 5975R u kućištu od roze zlata se izrađuje u 400 primeraka.


  Ženska varijanta ovog modela poseduje iste funkcije, ali je kućište nešto manjeg prečnika 37mm.
  Ženski model se izrađuje u kućišima od roze ili belog zlata. Obe varijante dolaze u limitiranoj seriji od 150 primeraka.


  Izvor
  This article was originally published in forum thread: The Patek Philippe Multi-Scale Chronograph 175th Anniversary started by RUS View original post