• Kada prošlost pokaže put – Bulova Type A-15 satovi

    Bulova je još jedna od kompanija koja se u poslednje vreme osvrnula ka svojoj prošlosti. Reč je o novom modelu koji je predstavljen ove godine, a koji je inspirisan starim satom izrađivanim za američku avijatičarsku flotu tokom II Svetskog rata.



    Kao jedna od nezavisnih divizija Citizen Watch Corporaton-a, Bulova je na ovogodišnjem Baselworld-u predstavila novi “detalj” u svom poslovanju koji se može predstaviti kao korak napred u smeru prestižnih i visoko kvalitetnih satova. Posebna linija satova proizvedenih u Švajcarskoj je sada zamenjena sa Bulova Accutron u AccuŸ.Swiss.



    Novi časovnik nosi starinski duh koji je na potpuno novi način izveden i uobličen u Bulova Type A-15, sat referentnog broja 63A119. Pripada pomenutoj kolekciji satova i vizuelno veoma podseća na svog predhodnika iz 1940-tih.



    Satovi imaju čelično kućište prečnika 39,8mm koje uokviruje crni cifer sa duplim prstenom i žutim detaljima. Pomenuti prsten se može koristiti za merenje proteklog vremena, podešavanjem pomoću kazaljki za sate i minute, čime se kasnije lako može očitati koliko je vremena prošlo. Na ovaj način se može meriti vreme, a da se uopšte ne postavlja hronograf funkcija na satu. Švajcarski automatski mehanizam pokreće ukupno 500 primeraka ovog modela. U okviru specijalnog pakovanja Bulova Type A-15 pilotskog modela se nalaze certifikat i brošura.

    Bulova AccuŸ.Swiss
    Old Bulova watch
    This article was originally published in forum thread: Kada prošlost pokaže put – Bulova Type A-15 satovi started by Shmizla View original post