• Točkovi vremena - Bell & Ross B-Rocket satovi

    Bell & Ross je kreirao dva nova časovnika inspirisana poslednjom poslovnom saradnjom sa proizvođačem motorcikala Shaw Harley-Davidson. U 2011. godini je proizveden Nascafe Racer motor baziran na Harley-Davidson FXSTB Softail Nightrain-u, koji je bio kreiran u cilju promocije ove firme. Nascafe Racer je vožen kroz promotivnu turneju širom sveta i osvojio je niz nagrada za inovativan dizajn i karakteristike.



    U saradnji sa Shaw Harley-Davidson kompanijom su nastala dva nova modela B-Rocket sata koji se izrađuju u ograničenoj seriji. Za njihov dizajn su dobijene ideje na osnovu “aviona-motorcikla” koji ima jedinstveni stil i izuzetne aerodinamičke linije. One evociraju na vazduhoplovne letelice iz 1960-tih, a novi motor je vožen na brzinskom testu u Nevadi na slanom jezeru u Bonneville-u.



    Vizuelno slični, ali ipak različiti, Bell & Ross BR 03-97 i BR 01-94 satovi dolaze u kućištu kvadratnog oblika izrađenog od nerđajućeg čelika. Oba modela poseduju vodootpornost od 100m i brojčanike sa crnom, crvenom i belom paletom boja. Zanimljiv detalj na satovima je marker za “12h” koji podseća na detalj sa motorcikla tj. ima oblik crvene strelice okrenute na dole. Časovnici namenjeni brzinskim sportovima na dva točka se isporučuju na crnom kožnom kaišu koji ima crvene ivice i horizontalne štepove.



    Bell & Ross BR 03-97 model je specifičan po interesantnom i velikom prikazu datuma pozicioniranom između crvene strelice i osovine za kazaljke. Sa njegove suprotne strane se nalazi izuzetno uočljiv indikator reserve snage. Promer kućišta ovog sata je 42mm, što je nešto manje nego kod drugog modela.



    B-Rocket BR 01-94 časovnik ima prečnik od 46mm, dimenziju koja možda neće odgovarati mnogim ljubiteljima specifičnog Bell & Ross dizajna. Pomenuti model ima dodatne funkcionalnosti poput hronografa i tahometarske skale, a pored toga i prikaz datuma.



    Modeli su specifični po tome što na njima nije dat akcenat na satnim markerima, već je zadržana ideja sa instrument table. Oba sata se izrađuju u ograničenom broju od po 500 primeraka.



    Bell & Ross
    This article was originally published in forum thread: Točkovi vremena - Bell & Ross B-Rocket satovi started by Shmizla View original post