• Bulgari Diagono Ultranero Chronograph satovi

    Bulgari je ove godine podmladio svoju Diagono kolekciju sa četiri nova modela. Satovi se razlikuju u detaljima, iako je na njima dominantna crna boja. Satovi su namenjeni za intenzivnu svakodnevnu upotrebu, i težnja u njihovoj izradi je bila da mogu biti nosivi u velikom broju prilika.



    Naziv kolekcije Dagono potiče od Staro Grčke reči “agon” koja u prevodu znači konkurencija. Prvi put je ova kolekcija od strane Bvlgari-ja predstavljena pre 15 godina kada su kućišta satova izrađivana od aluminijuma.



    Na novim časovnicima kućište ima prečnik 42mm i izrađeno je od nerđajućeg čelika, koji je dodatno presvučen zaštitnim DLC slojem (Diamond Like Carbon). Dodatni crni zaštitni sloj omogućava nošenje i korišćenje satova bez prevelikog opterećenja o njihovom oštećenju. Satovi se razlikuju zavino od detalja, odnosno da li je na njima dominantna žuta, crvena, bela ili zlatna boja (18K roze zlato). Na Bulgari Diagono Ultranero Chronograph satovima je, kao što smo i napomenuli, dominantna crna boja, a oni se isporučuju sa crnim gumenim kaišem koji na sebi ima klasičnu kopču sa iglicom.



    Kalibar B130 sa 37 rubina pokreće nove modele. Na ovim automatskim mehanizmima balansa osciluje na 28,800 v/h, a njihova rezerva snage iznosi 42 časa. Hronograf funkcijom se upravlja pomoću metalnih tastera iznad i ispod krunice, a možemo napomenuti da se sat može nositi do 100m dubine. Pored hronografa, kalibar B130 obezbeđuje prikaz sati, minuta, sekundi i datum. Satni markeri (od kojih je najupečatljiviji za 12h) i kazaljke su presvučeni Super-LumiNova premazom. Na bezelu se nalazi izgraviran naziv proizvođača i predstavlja najuočljiviji detalj na satu.



    Bvlgari
    This article was originally published in forum thread: Bulgari Diagono Ultranero Chronograph satovi started by Shmizla View original post