• Chopard Mille Miglia 2014 satovi

    Chopard je čuvana švajcarska časovničarska kuća i zvanični merilac vremena trke Mille Miglia. U tu čast je u 2014. godini izrađen novi model sata koji je dostupan u dve verzije. U nastavku se upoznajte sa detaljima ovih časovnika namenjenih brzinskim sportovima.



    Chopard Mille Miglia 2014 satovi poseduju hronograf funkciju i svojim izgledom odišu duh legendarne italijanske trke. Obe varijante satova poseduju beli brojčanik na kome se u prvi mah uočavaju detalji u zelenoj i crvenoj boji. Minutna skala je zelena, a tahometarska je obojena u crveno. Hrono centralna sekundara je takođe u toj boji, kao i Mille Miglia znak. Naziv čuvene trke je naznačen i sa zadnje strane sa kućišta, pored čega se kroz providni poklipac može videti mehanički mehanizam sata. Reč je o automatskom mehanizmu sa COSC sertifikatom, koji obezbeđuje prikaz datuma između satnih markera za 4 i 5 časova.



    Novi časovnici se izrađuju u limitiranoj seriji, a dimenzije njihovog kućišta iznose 42mm u prečniku, odnosno 12,30mm u visini. Jedna verzija ima kućište od nerđajućeg čelika i ona se izrađuje u broju od 2014 primeraka. Varijanta broj dva je dostupna u nešto manjem broju, tj. izrađuje se u ukupno 250 komada, a materijal njegovog kućišta je ružičasto zlato. Za razliku od ranijih modela Chopard Mille Miglia satova koji su imali gumene narukvice, najnoviji modeli dolaze na kožnom kaišu od goveđe kože.



    Chopard
    This article was originally published in forum thread: Chopard Mille Miglia 2014 satovi started by Shmizla View original post