• Omega Seamaster Aqua Terra Goldfinger 50th Anniversary Edition

    Koje satove nosi najpoznatiji tajni agent, James Bond? Omega satove, naravno.

    Kako bi obeležili 50 godina od premijernog prikazivanja “Goldfinger” filma iz 1964. god, Omega je izradila unikatan zlatni sat. Omega Seamaster Aqua Terra je izrađena kao jedinstveni časovnik od 18K žutog zlata.

    Omega satovi i filmovi o James Bond-u su započeli saradnju 1995. godine, a u ranijem periodu snimanja filmova agent tajne britanske službe je nosio Rolex. Iako je 1964. godine Sean Connery, tagašnji glumac tajnog agenta, nosio časovnik drugog brenda (Rolex Submariner, ref. br. 6538), Omega se ipak odlučila za izradu jednog novog modela.

    Zlatna Omega Seamaster Aqua Terra, izrađena u čast 50 godina James Bond “Goldfinger” filma, ima nešto manji prečnik kućišta za današnje trendove. Njegov promer iznosi 38,5mm i kao što je već istaknuto, izračena je od zlata. Od istog materijala je napravljen i brojčanik, ali i kazaljke koje su po površini presvučene Super-LumiNova premazom. Sekundara na svom završetku, odnosno pri osovini ima dobro poznati 007 logo.



    Novu Goldfinger Omegu pokreće kalibar 8501 – Omega Master Co-Axial, koji ima rotor od 18K žutog zlata. Njegov izgled i lepota se mogu videti kroz providni poklopac sa zadnje strane kućišta. Sa iste strane su ugravirani dodatni podaci na rubu kućišta “50th Anniversary, Unique Piece, Anti-Magnetic, and>15,000 Gauss”.



    Ovaj unikatni časovnik se isporučuje u specijalnom pakovanju koje je inspirisano zgradom U.S. Bullion Depository (Fort Knox), lokacijom gde USA čuva svoje velike količine zlatnih rezervi. Sat je prodat na ekskluzivnoj on-line Christie’s aukciji koja je trajala od 8. do 17. septembra 2014. Prihod od prodaje je dat u dobrotvorne svrhe, odnosno britanskom udruženju za zaštitu dece - National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

    James Bond
    Goldfinger
    This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Aqua Terra Goldfinger 50th Anniversary Edition started by Shmizla View original post