• H. Moser & Cie Venturer Tourbillon Dual Time satovi



    Klasičan dizajn i najcenjenija komplikacija? Da li vam to zvuči zanimljivo? Ukoliko je vaš odgovor pozitivan, pozivamo vas da u nastavku teksta upoznate H. Moser & Cie Venturer Tourbillon Dual Time satove.



    Švajcarski proizvođač satova je ove godine predstavio svoj prvi turbijon časovnik. Njihov automatski in-house kalibar HMC 802 je sada upotpunjen sa turbijon komplikacijom, odnostno sastavljen je i regulisan pre stavljanja u funkciju sa kompletnim satom. To je pre svega “plug-and-play” ili modularni sistem koji može olakšati servisiranje, s obzirom da se turbijon kavez kao celina može ukloniti iz celine mehanizma. Na taj način se pojedini časovničari mogu “snaći” i poslati ga zasebno na servis u fabriku, ukoliko su nedovoljno upućeni u ekspertizu te egzotične komplikacije.



    Prikaz druge vremenske zone je druga komplikacija koja može biti preko potrebna osobama koje često putuju. Ukoliko niste svetski putnik, malu crvenu GMT kazaljku možete “sakriti” iza standardne satne kazaljke. Mehanizam sa duplom spiralom u Venturer Tourbillon Dual Time satovima radi na nešto nižoj frenvenciji tj. na 21,600 v/h i ima rezervu snage oko tri dana.



    Proizvođač kod ovog modela nudi tri verzije cifera: srebrnu, tamno sivu i boju ružičastog zlata. Sve je dobro ukomponovano u kućištu od 18K belog ili roze zlata prečnika 41,5mm i visine 14,3mm. Na satovima je postavljeno safirno staklo, a sa zadnje strane se kroz providan poklopac takođe može videti satni mehanizam. Ukoliko časovik gledamo od pozadi, imaćemo prilike da vidimo jedan lep detalj, odnosno dekorisan skeletonizirani rotor. H. Moser & Cie Venturer Tourbillon Dual Time moderno-elegantni satovi se isporučuju na kožnom kaišu i dostupni su u prodaji od septembra 2014. godine.



    Referentni brojevi satova:
    Ref. br. 2802-0200, kućište od belog zlata, tamno sivi cifer, crni kožni kaiš
    Ref. br. 2802-0400, kućište od roze zlata, cifer u crvenkastoj boji (boji rože zlata), braon kožni kaiš
    Ref. br. 2802-0401, kućište od roze zlata, cifer u srebrnoj boji, braon kožni kaiš

    H. Moser & Cie
    This article was originally published in forum thread: H. Moser & Cie Venturer Tourbillon Dual Time satovi started by Shmizla View original post