• Apple pametni sat

    Svi mi na Svetu satova cenimo mehaničke satove, što bi pojedinci rekli, njihovu dušu i tradicionalnost. Međutim, ne možemo pobeći od činjenice da se svet oko nas menja. Tehnologija napreduje izuzetno brzo. Ono što smo pre dvadeset ili trideset godina gledali u futurističkim filmovima, uveliko postaje stvarnost. Jedan od takvih predmeta je i pametni sat.



    Umesto jedne od retkih stvari koja se danas može kupiti, a da u njoj nema struje - mehaničkog sata, pokušavaju da nam "uvale" novo čudo tehnologije. Da li se ovako nešto zaista može nazvati pametni sat, kada nas samo zaglupljuje, odvlači nam vreme i pažnju?!



    Novi "pametni" sat upravo je predstavljen od strane kompanije Apple. Uopšte se ne može reći da izgleda loše. Kućište lepog dizajna i skladnih linija izrađivaće se od nerđajućeg čelika i 18-karatnog zlata. Okvir sata veoma je tanak, a ekran u funkciji brojčanika pokriven je safirnim staklom.



    Sat će se proizvoditi u dve dimenzije, a u ponudi će biti i veliki broj kaiševa i narukvica. Od kožnih, preko sintetičkih, do čelične meš narukvice. Važno pitanje kod ovakvih satova jeste trajanje baterije. Iako ne postoji zvanična informacija, Apple je razvio elegantan i jednostavan sistem punjenja zasnovan na magnetnom polju. Tako da se Apple sat može jednostavno napuniti preko noći na svom postolju.

    Na poleđini sata nalaze se biometrijski senzori koji prate vitalne funkcije. Očekivano, Apple sat zahteva i iPhone mobilni telefon kako bi funkcionisao.



    Sat će se u prodaji naći u ranoj 2015. godini, sa cenom u Americi od 349 dolara. Za taj novac može se kupiti solidan kvarcni sat, tako da Apple sat možda i nije toliko loša alternativa!

    Apple
    This article was originally published in forum thread: Apple pametni sat started by krstin View original post